Животът в Дубай лукс или фалшиви твърдения

Има много слухове и много изградени стереотипи за Дубай.

[ad id=“225664″]

Че има милионери – шейхове, купчини злато и диаманти, шик яхти и гепарди вместо котки, както и петролни кладенци във всеки двор и стотици хареми на радиус от един километър.

Дали обаче всичко това е истина? От Bright Side са събрали 15 от най-разпространените фалшиви твърдения за ОАЕ.

Дубай е столицата на милиардерите.

Има около 5000 милиардери в света, а само около 20 от тях живеят в Дубай (както и много „скрити“ милионери). Всъщност световната столица на милиардерите е Пекин, а второто място е заето от Ню Йорк.

В Дубай няма бедни.

Имайки предвид мигрантите, може да се каже, че тук всъщност има много бедни хора. Заплатата на работника е 200- 350 долара. Най-евтиният пакет за мобилна връзка струва около 30 долара. Животът е много скъп тук и много хора живеят в малки жилища заедно с други (обичайното количество хора в една стая е 5).

Дубай е идеалното място за отглеждане на деца.

Повечето мигранти не водят децата си, защото не могат да плащат за образованието им. Обучението в държавно училище струва 100 000 долара за 11 години, а университетската степен е ужасно скъпа. Освен това, горещият климат не подпомага развитието на детето, тъй като то прекарва по-голямата част от времето си в климатизирана стая.

[ad id=“263680″]

Дубай е държава.

Дубай е град в ОАЕ, но не е столицата (тя е Абу Даби). В ОАЕ има 7 емирства, които имат различни шейхове. Дубай е емирство.

В Дубай няма алкохол.

Алкохолът е разрешен за туристите и не-мюсюлманите. За да го купите, ви е необходима специална карта или туристическа виза. Можете да се насладите на алкохолни напитки в почти всеки хотел, всички нощни клубове и барове. Обикновено местата за нощен живот се намират в хотелите, а в Дубай има повече от 500 такива!

В Дубай няма безработица.

Това е много просто: мигрантите без работна виза се изпращат вкъщи в рамките на 30 дни. Местните жители могат лесно да променят работата си, защото получаването на висше образование във всеки университет по света е безплатно за тях (плаща го правителството на ОАЕ).

Дубай е екологично чист град.

Поради постоянното нарастване на населението, вечното строителство, липсата на водни източници, промените в природните пейзажи заради архитектурните обекти, липсата на унифицирана система за управление на отпадъците и огромното количество автомобили, Дубай не може да се нарече екологичен град.

Тук е вечно лято и времето винаги е добро.

Само ако харесвате руските бани 24/7. През пролетта и лятото температурата достига 48 ° С, без да се споменава високата влажност и вечното слънце. Небето в тази страна е сиво заради  голямото количество прах във въздуха. Какво очаквахте от пустинен климат?
Източник:profit.bg


image0 (9K)