Живко Тодоров: Стефан Данаилов е велик човек и приятел на Стара Загора

В незабравима вечер за старозагорци се превърна премиерата на книгата „Романът на моя живот“ на Стефан Данаилов. В залата на Операта дойдоха млади и стари, за да видят и чуят своя любимец. Тук беше и кметът на Стара Загора Живко Тодоров, както и заместниците му Йордан Николов, Иванка Сотирова, Красимира Чахова и Янчо Калоянов.

[ad id=“225664″]

„Много харесвам Стара Загора. Реших тук да покажа спектакъла, с който моите студенти ме изненадаха на 75-годишнината ми. Играл съм на сцената на Операта, преди да изгори. Затова много ме заболя, когато стана белята. Няма нищо по-страшно от това да се запали сцена“, сподели Стефан Данаилов. Затова като министър направил всичко възможно да се дадат 1.5 млн. лв. за възстановяването и.

С присъщия си бохемски изказ той разказа случки от посещенията си в Стара Загора – как като млад отишъл на посещение в болницата и много му харесали старозагорските медицински сестри, та чак бил готов да се разболее, за да остане да го лекуват.

[ad id=“263680″]

„Аз съм много щастлив, че съм тук, моят живот беше повече весел, отколкото тъжен“, сподели обичаният актьор.

Той покани на сцената кмета на Стара Загора Живко Тодоров, с чието съдействие се осъществява премиерата на книгата му.

„Чувствам се смутен в компанията на такава велика личност, чувствам се като ученик. Стефан Данаилов е човек и приятел на Стара Загора. Благодарим му, че е при нас, искам да го поздравя за всичко, което направи за България и за Стара Загора“, каза Живко Тодоров. Той също припомни заслугата на Данаилов за възстановяване сградата на Операта. „Мислих си, как може един толкова велик човек да бъде толкова земен. Това просто е Стефан Данаилов“, допълни градоначалникът.

[ad id=“236993″]

На сцената излезе и старозагорският депутат Драгомир Стойнев, който заяви, че Стефан Данаилов е неговият мастер в политиката.

Учениците на великия актьор представиха части от книгата с разкази за живота му от първото участие във филма „Следите остават“ до последните години от неповторимия му живот.

С нестихващи аплодисменти препълнената зала благодари на Стефан Данаилов за невероятната вечер.


image0 (9K)