Живко Тодоров, кандидат за кмет на Стара Загора от ГЕРБ: Основна цел на Общината е да създава условия за успешен бизнес

Живко Тодоров: Успяхме да решим важен проблем за представителите на бизнеса, които имат свои предприятия на територията на бившия завод „Агробиохим“.

Общината придоби собствеността на улиците, които бяха частна собственост – това създаваше неудобства и голяма финансова тежест на предприемачите. Това заяви кандидатът за кмет на Стара Загора от ГЕРБ Живко Тодоров. Той представи основните приоритети, по които ще работи през следващите 4 години, по време на среща, организирана от Клуба на работодателя и регионалното представителство на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. В нея участваха представители и на други партии и коалиции, издигнали кандидати за кметове и общински съветници.
Общината реши дългогодишния проблем с улиците и подземните комуникации в района на бившия завод „Агробиохим“ без да отделя собствени средства, като нужната сума беше предоставена от правителството. През 2008 г. инфраструктурата на терена е дадена без търг от синдиците на фалиралия завод за азотни торове. Сега, освен работещите там около 80 фирми, в тази зона ще бъдат привлечени и нови инвеститори, тъй като има свободни още 1500 дка и към тях има реален интерес.
На срещата присъстваха също и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ Николай Диков, който е водач на листата, Йордан Николов, Милена Желева, доц. д-р Емил Славов, Мария Жекова, Ваня Михайлова и Боян Бабанов. Живко Тодоров обяви, че голяма част от листата е съставена от млади хора, доказали се в своите професионални области.
В разговора с работодателите Тодоров припомни, че от 2012 г. местните данъци и такси в Стара Загора не са променяни и са сред най-ниските в сравнение с големите градове в страната. Цените за тротоарното право, които заплащат хотелиерите и ресторантьорите, също са максимално изгодни, за да не бъдат натоварвани финансово предприемачите.
Кандидатът за кмет от ГЕРБ акцентира на условията, които Общината създава за повишаване на квалификацията на учениците и младите хора, за да се отговори на потребностите на бизнеса от кадри. „Създадохме Академия за компютърни и природо-математически науки за даровити деца, които ще бъдат обучавани от водещи преподаватели. Водим разговори с ръководството на Тракийски университет, които ще завършим след избора на нов ректор, за разкриване на нови специалности, свързани с информационните технологии. Целта е да излязат подготвени кадри, които да останат да работят и да живеят в Стара Загора. Вече е факт и първият инвеститор в Индустриална зона „Загоре“ и работим за привличането на високотехнологични фирми и производства, които ще имат нужда от добре обучени кадри“ – обясни Живко Тодоров.
С общински жилища ще бъдат подпомагани и млади семейства, като целта е добре образовани и подготвени кадри да остават в Стара Загора, да отглеждат своите деца тук и да се развиват професионално, стана ясно по време на срещата.


image0 (9K)