Живко Тодоров: За нас, кметовете, стабилност е възможна единствено с премиера Борисов

Премиерът Бойко Борисов взе участние в среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ в Стара Загора, както вече ЗАРАТА ви информира. Заедно с министър-председателя бяха спортният министър Красен Кралев, финансовият министър Владислав Горанов, вицепремиерът Томислав Дончев и кметовете на Бургас Димитър Николов и Стара Загора Живко Тодоров.

„На нас кметовете ни трябва стабилност. Доказано е, че тя може да бъде единствено от премиера Борисов. Всичко останало в партиен план виждате колко е надробено, наслоено и алтернатива няма“, посочи кметът на Стара Загора Живко Тодоров на пресконференция в града.

„Това, което ние трябва да направим, е да се стегнем и работим през следващите месеци, години, за да довършим започнатото“, допълни той.

По думите му до няколко седмици ще започне ремонтът на гарата в града, което не се е случвало от нейното построяване.

,,Ще направим първа копка и на станционната градина, която е точно преди гарата. Започваме ремонта на така наречения руски пазар, който ще стане прекрасен. Имаме хубав проект. Летният театър, ремонти на улици ще правим през следващата година и половина, за да можем да приключим тези проекти и градът ни да стане много по-хубав“, разясни той.

Тодоров добави, че идната седмица трябва да има готов проект за спортната зала в града.

„Няма друг човек, който да е помагал на Стара Загора толкова, колкото премиерът Борисов. Затова му пожелавам да е жив и здрав и да не се поддава на манипулации от хора, които искат да го саботират, за да може да дойдат те на всяка цена, а резултатът от тяхното идване за мен и за хората е ясен. 2013 – 2014 г. имам представа какво беше тук и писмата, които идваха едно след друго за спрените проекти, защото пари нямало. Накрая кметовете го отнесохме, защото правителството не беше по реда си. Затова премиерът не трябва да се поддава и да не позволява да го изкарат от нервите. Благодаря му, че е тук сред нас“, допълни Живко Тодоров.

„Всичко, което е постигнато през последните години, е с много упорит труд на кметовете, но без подкрепата, която имаме, нищо не бихме могли да направим. В последните 8 години Казанлък се състезава с големите развиващи се градове в партньорство и в положителна посока. В много отношения се постигна това, което десетки години не са могли да направят за нас. В момента Казанлък е развиващ се устремен напред град, който в предстоящата цел – да се изгради след обходния път на Габрово и обходният път на Казанлък. Така оста Стара – Загора – Казанлък – Габрово ще бъде непреодолим икономически, логистичен и транспортен център за България“, изтъкна от своя страна кметът на Казанлък Галина Стоянова

„Радвам се, че този проект е поставен като приоритетен. Има много проекти, които се изградиха в Казанлък, но тази година правим нещо, което не бихме могли да направим без правителството. Това е надлезът, който е 100% общинска собственост и се ремонтира с парите на правителството. Изключително благодарна съм, защото без парите от правителството никога нямаше да можем да го постигнем“, уточни тя.


image0 (9K)