Жестоко убийство тази нощ разтърси Пазарджик

В Пазарджик възрастни мъж и жена са заклани по особено жесток начин в кв. „Изток“. Два кървави ножа са намерени на мястото на убийството.
Ножовете, с които е извършено жестокото убийство на мъж и жена в Пазарджик тази нощ, са били оставени на местопрестъплението. Престъплението е извършено около 21 часа, но свидетели няма. Случайно преминаващ човек видял тялото на мъжа на тротоара и позвънил в полицията, съобщава bTV.

Престъплението е извършено в пазарджишкия квартал „Изток”. Около 21.15 часа на телефона за спешни повиквания-112 в пазарджишката полиция е получен сигнал от съседи на семейство, живеещо на улица „Дунав“ в областния град.

Те съобщили, че са открили тялото на 77-годишния си съсед на улицата в безпомощно състояние. На мястото незабавно са насочени екипи на РУ-Пазарджик, които установили, че мъжът е мъртъв, с прободни рани по тялото. Вътре в къщата е открита и съпругата му, която е на 68 години, също мъртва със следи от пробождания, съобщиха от МВР.

Оръжие на престъплението са ножове, които убийците са оставили на местопрестъплението. Жертвите са пенсионери, живеели скромно, не били и политически активни.

Целият кв. „Изток”, станал известен с носенето на нетрадиционно за България мюсюлманско облекло и с делото за проповядване на радикален ислям, се събра в късните часове на мястото на убийството. Жителите на махалата споделят, че не са виждали такова зверство.

Жената е била убита в дома й, докато е гледала телевизия. Предполага се, че съпругът й се е съпротивлявал, тъй като тялото му е влачено до тротоара пред къщата им на улица „Дунав“. Според говорителя на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов убийството е извършено по особено жесток начин.

Все още няма основни версии, но не се изключва семейството да е жертва на грабеж. Предполага се, че убийците са повече от един, тъй като мъжът  и жената са убити с два различни ножа. Към момента няма свидетели на инцидента. Съпрузите са живеели сами в къщата, тъй като децата им от 10 години работят във Финландия. Заради жестокото убийство в Пазарджик пристигна екип на ГД „Национална полиция“.


image0 (9K)