Жестоки катастрофи затапиха АМ „Тракия“ около Стара Загора

Движението по аутобана в участъка край Стара Загора е изключително затруднено

Две жестоки катастрофи затапиха двете плата на АМ „Тракия“ около Стара Загора. И двата инцидента са станали около 14:40 ч. Автомобилите в посока София-Бургас са два с бургаски регистрации, единият е черен Мерцедес, който е с помляна до неузнаваемост предница.

В посока Бургас-София са се ударили Мерцедес ML и Опел Зафира. Вероятната причина и за двата инцидента е несъобразена скорост и неспазване на дистанция.

По първоначална информация тежко пострадали няма. На място обаче все още не са пристигнали екипи на Спешна помощ, въпреки че на в района на км 214 от аутобана в момента гъмжи от полиция, включително и криминалисти. Според наши източници, независимо от първоначалните данни, присъствието на Криминална полиция сочи, че е много вероятно все пак обаче да има дори жертви.

Двата удара са станали в интервал от 2-3 минути един от друг, съвсем възможно е вторият инцидент да е следствие на първия заради факта, че водачите са се разконцентрирали, наблюдавайки катастрофата в насрещното платно.

Междувременно ЗАРАТА научи от ОДМВР – Стара Загора, че жена е загинала в катастрофа между два автомобила на автомагистрала „Тракия“. Инцидентът е станал около 14.30 часа на автомагистрала „Тракия“ при км 214 в посока Бургас.

Две коли, които са пътували една до друга са се сблъскали. Загиналата жена е пътувала в първата кола. Няма информация за други ранени по време на инцидента.

Към момента движението по АМ „Тракия“ в този участък е изключително затруднено. В посока Бургас то се осъществява в аварийната лента, а в посока София – в крайна дясна.

Свързан текст: При катастрофа на АМ “Тракия” в района на Стара Загора преди час, загина жена


image0 (9K)