Жертвите в Чикаго, сред които и трима българи, станаха пет

Жертвите на стрелбата в жилищна сграда в Чикаго, при която загинаха 3-ма българи, вече са пет.

Починала е още една жена, тежко ранена при инцидента. Тя е от полски произход.

Убитите българи са семейство – съпруг, съпруга и майката на съпруга, съобщава bTV. Те имат и дете, което вече е пълнолетно и не е било в апартамента по време на стрелбата.

Нападателят е 67-годишен поляк, строителен работник, който от 15 години живее в блока. Според информацията по полицията той е познавал жертвите, които са му били съседи.

Полицията продължава изясняването на случая. Едната загинала жена – Цветанка Костадинова, има син, който се казва Даниел, който също живее в Чикаго, но не е бил в апартамента. Третата убита българка е Искра Попова, тя е живяла в Чикаго с Ивайло Попов.

„Имаме непрекъснат контакт с властите в Чикаго. Не е имало конфликт между нашите сънародници и извършителя. Те може би не са се и познавали. Това е напълно възможно“, поясни Иван Анчев – генерален консул на България в Чикаго.

„Срещали са се буквално на стълбите. Извършителят е бил саможив човек. Едната от жертвите е имала син, другата е имала дъщеря. Аз съм в контакт със сина, който е на 21 години“, посочи още Анчев. По думите му българите пристигат по различно време в Америка. Съпругът, който е  американски гражданин, живее повече от 15 години в Щатите. Неговата съпруга е дошла преди 2-3 години.


image0 (9K)