Множат се жертвите на убития изнасилвач Боньо Фаса

Ченгетата разпитват още пострадали, търсят под дърво и камък и други момичета, нападнати от изверга

Втора жертва на убития сериен изнасилвач Богдан Динев – Боньо Фаса от Стара Загора е била разпитана в полицията. Жената е разказала в подробности пред ченгетата, че преди години рецидивистът я заключил в дома си в блок и се опитал да злоупотреби с нея. За да се спаси, момичето скочило от четвъртия етаж и до ден днешен има здравословни проблеми заради инцидента, пише в. България днес.
Показанията са изключително важни за процеса срещу ученичката Мария Гиздева от Стара Загора. Тя е обвинена в непредумишленото убийство на Богдан Динев, който се опитал да я изнасили. В схватката Мария наръгала едрогабаритния мъж с неговия нож, докато се боричкали в мазето, в което живеел.

Мария Гиздева попада в дома на бандита с измама. Той я подлъгал, че там ще я запознае с дъщеря си, с която имал сериозни проблеми. Молел Мария да му помогне да се сдобрят.

След като Мария е арестувана по обвинение в убийство, ченгетата установяват, че Богдан Динев наистина има дъщеря, но тя не живее при него. Двамата са в, меко казано, лоши отношения заради отвратителния характер на бащата. Боньо Фаса е известен в Стара Загора като псевдомутра, която раздава правосъдие с юмруци по улиците на града. Динев е прекарал сумарно 27 години в затвора заради различи провинения, сред които изнасилвания и рекет.

След като Мария го убива само с един удар – прерязвайки артерии в слабините му, момичето се сдобива с обвинение за убийство. Девойката е застрашена от най-малко 8 години в пандиза. Тя може да се измъкне единствено, ако адвокатите й докажат, че не е извършила обществено опасно деяние и че действията й са били изцяло в рамките на неизбежната самоотбрана. За тази цел ченгетата търсят под дърво и камък други пострадали от Боньо Фаса девойки. Те са влезли в дирите и на трето момиче, което сподели в интернет, че е било нападнато от бандита.

„Опита се да прилъже и мен. Използва много мръснишки методи, опира ти ножа до врата и те кара да се събличаш. Използва страха като средство за манипулация, едвам успях да си събера мислите в главата, за да го заблудя и да се измъкна. Бях само на 18, а той тъкмо бе излязъл от затвора и не му пукаше. И на мен ми мина през ума да го заколя“, пише поредната му жертва.

Момичето твърди, че е подлъгано отново чрез хитроумните кроежи на изнасилвача. Той накарал нейна приятелка да я повика, защото им трябвал четвърти човек за карти. Въпросната девойка все още не е официално разпитана.

Междувременно стана ясно, че дъщерята на Боньо Фаса смята да предяви претенции към ученичката Мария за смъртта на баща й. Исканията й едва ли ще бъдат уважени от съдиите. Причината е, че тя не е поддържала отношения с татко си от години и не е живяла с него, което прави на пух и прах тезата й, че е претърпяла душевни терзания след загубата му. „Дори да уважат претенциите й, Мария е толкова бедна, че няма откъде да й даде пари. А и това само по себе си би било неморално и нечестно спрямо ученичката. Самата Мария е жертва и е достатъчно разстроена от ситуацията“, гневят се близките на пострадалата.

blitz.bg


image0 (9K)