Женският поход в Стара Загора произведе страхотна новина за града!

По повод Международния ден на жената 8-ми март, Община Стара Загора и Туристическо дружество „Сърнена гора“ организираха поход за жени. Той е част от кампанията „Стара Загора – Европейски град на спорта“, съобщи за ЗАРАТА Ваня Петкова, секретар на Дружеството.

Буквално минути след като жените приключиха туристическата разходка, Ваня Петкова, водач на похода, сподели за ЗАРАТА как е преминало събитието в околностите на Стара Загора.

Празнуваме заедно и слънчево да усмихнем „женския“ месец!

Днешният вторник, само ден преди големия женски празник 8 март, в 9.45 часа, на площада пред Общината, заместник-кметът на общината Красимира Чахова даде старт на всички спортни ентусиастки.

Маршрутът беше лек и приятен и включваше разходка в парковете „Митрополит Методий Кусев“ и „Бедечка“.

Голяма изненада за нас бяха децата от Втора подготвителна група на 6-то ОУ „Св. Никола“, които доведе тяхната учителка Стоянка Аргирова. Те бяха изработили малки подаръчета и зарадваха участничките в похода, започна разказа си Ваня Петкова.

pohod_jeni (5)_resize pohod_jeni (1)_resize

Много хубав ден, изпълнен със слънце, усмивки и чудесно настроение! 50 жени се включиха в мероприятието. На „Алековия кът“, на Аязмото, направихме кратка почивка, където в разговорите се разбра, че много от жените изпитват потребност от движение и този поход е повод да се замислят как да спортуват по-често.

pohod_jeni (4)_resize pohod_jeni (2)_resize

Петкова продължи да разказва: После се качихме до Делчевата чешма, а на беседката ни очакваше изненада от туристи, активни членове на Дружеството. Те ни посрещнаха с топъл чай, а от една тонколона се разнесе народна музика, която накара всички да се хванем на хорото, типично по нашенски.

Стигнахме и до парк „Бедечка“.

Идеята, която се зароди днес, беше продиктувана от участничките в похода. От април до ноември ТД „Сърнена гора“ се ангажира да излъчва водач всяка последна събота от текущия месец и да провежда подобно мероприятие. Ще бъде общоградски поход за всички, които желаят. Не е нужно хората да са членове на Дружеството, съобщи новината Ваня Петкова.

Утре, 8 март, ветеранките-туристки са решили отново да излязат на Аязмото и след това да се почерпят за празника.

Очаквайте още снимки от празника


image0 (9K)