Жените с голям бюст понасят по-лошо настинките

Полски учени установиха, че жените с големи бюстове понасят настинките по-трудно от останалите заради по-високите нива на хормона лептин. От направени проучвания станало ясно, че жените с размер на сутиена F страдат от простудни заболявания средно 8,3 дни. А дамите с чашки АА имат респираторни инфекции само 3,8 дни, което е два пъти по-малко. Учените предполагат, че мазнините, натрупани в едрите гърди, пречат на имунната система да се бори с възпалителните процеси.

Лептинът се произвежда от мастните клетки и неговите нива са тясно свързани с процента мазнини в човешкия организъм. Той контролира апетита и сигнализира на мозъка кога трябва да спрем да се храним. Той също съобщава на централната нервна система колко енергия е консумирана през деня.

В проучването, публикувано в сп. „Архиви на сексуалното поведение“ са взели участие над 400 жени. Те трябвало да отговорят на въпроса колко често са страдали от простудни заболявания през последните три години. По време на изследването било установено също, че дамите с големи бюстове 56 пъти по-често прибягват до пълен курс на лечение с антибиотици по време на настинките.


image0 (9K)