Жените, които приемат половинките си за даденост

Поддържането на брака в дългосрочен план е трудна задача, с която не всички двойки се справят. Понякога съпрузите започват да се взимат за даденост с течение на времето, което рано или късно помрачава щастието между тях. Хармонията си отива от семейния дом, когато на нейно място се настани мисълта, че каквото и да направите, половинката ви ще го приеме. Точно по този начин се провалят много бракове, пише Az-jenata.bg.

Ако сте започнали да залитате в тази посока, вижте кои са признаците, че сте взели съпруга си за даденост, което крие опасност за брака ви.

Очаквате от него да върши определени задачи вкъщи

Когато свикнете прекалено много с ангажиментите вкъщи е лесно да превърнете връзката си в рутина, в ангажимент, в скучно разпределение на някакви задължения, които правят отношенията ви да изглеждат по-скоро партньорски, а не интимни. Избягвайте да правите подобни разпределения на задачите в домакинството. Бъдете по-спонтанни и не се придържайте към чак толкова строги правила. Те убиват щастието във всяка връзка.

Не му показвате уважението си

Колкото и дълго да сте заедно, колкото и годишен да е бракът ви, изразяването на възхищение, благодарност и гордост, когато партньорът ви го заслужава, е задължително. Иначе бракът се превръща в навик, а съпрузите лека-полека се намразват.

Предполагате, че той знае какво чувствате към него

Ако искате да му кажете „обичам те“, направете го. Ако искате да му се извините, да му благодарите, да му се скарате или да го похвалите, направете го. Недейте да правите грешката да предполагате, че той знае или се сеща какво чувствате. В повечето случаи половинката ни няма ни най-малка представа какво усещаме и затова и немалко конфликти произтичат от така наречените предположения. Бъдете искрени и изразявайте вербално емоциите си. Това винаги помага.

Очаквате похвали за свършената работа вкъщи

Непрекъснатото изтъкване, че сте му изпрали дрехите, че сте прострели прането, че сте измили чиниите или че сте прибрали бъркотията по бюрото му меко казано дразни. Още повече дразни, ако постоянно натяквате, че сте свършили това и онова вкъщи, с което пасивно-агресивно му казвате, че той не си е мръднал пръста. Това е погрешна тактика, с която няма да превъзпитате никой мъж. Онова, което ще постигнете, е неговото студено отношение към вашите усилия да направите дома по-подредено и уютно място. Вместо това в очите му ще се превърнете в мрънкаща домакиня, която не спира да открива кусури.

Взимате кариерни решения без да се допитате до него

Както с всичко в семейството, така и с крачките, които правите по отношение на кариерата и работата си, най-добре е да се допитвате до мнението на половинката си. Ако сте спрели да го правите, вие сте започнали да го приемате като даденост. Не се притеснявате, че той би се обидил от факта, че го пренебрегвате. Ако действате с всичко по този начин, ще отегчите съпруга си и ще го накарате да спре да се интересува от вас.


image0 (9K)