Жена със съмнения за коронавирус почина след домашно насилие

42-годишна жена е починала в болницата във Варна след домашно насилие. Тя е била приета със съмнения за COVID-19 и оплаквания от болки в гърдите. За смъртта ѝ е задръжан приятелят ѝ Ивайло И., който ще остане за 72 часа в ареста, съобщиха от Окръжната прокуратура във Варна.

Според обвинението смъртта на жената е настъпила вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда.

Ивайло и приятелката му постъпили в болница след съмнение, че са заразени с коронавирус. Двамата били оставени в лечебното заведение, за да бъдат тествани. Жената се оплаквала от болки в гърдите.

На 5 април, въпреки започналото лечение пациентката починала.

Назначена била аутопсия, от която станало ясно, че жената е със счупени ребра, вследствие на което е настъпило усложнение в белите й дробове. Пред свои познати, преди да почине, тя споделила, че в средата на месец март Ивайло й нанесъл побой.

След смъртта на приятелката му миналата нощ мъжът успял да избяга от болницата, но бил задържан. Извършено било претърсване в дома му, откъдето са иззети пушка и бухалка.

30-годишният Ивайло е обвиняем е осъждан над десет пъти.

Окръжната прокуратура във Варна ще поиска утре постоянен арест за убиеца.

В последните седмици сигналите за домашно насилие в условия на извънредно положение са се увеличили три пъти, алармираха неправителствени организации. На националната гореща линия за деца през март са били подадени 80 сигнала за случаи на побой над единия родител от другия.

 


image0 (9K)