Жена прибра насилника си от затвора, а той пак преби нея и детето им

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка „задържане под стража“ спрямо Ч.С. на 41 г., привлечен като обвиняем за домашно насилие срещу жена и дете, проявено на 19.06.2020 г. в Стара Загора.

Обвиняемият и пострадалата жена преди живеели заедно. Тя била подлагана на системно домашно насилие. Поради тази причина жената го напуснала и заедно с децата им се изнесла от семейното жилище. След като бил освободен от затвора, където изтърпял наказание за нанесено телесно увреждане на пострадалата, те отново заживели заедно. На 19.06.2020 г. Ч.С. нанесъл побой на жената и на едно от децата си. Пострадалата успяла да избяга при свои роднини и да потърси помощ от полицията. Ч.С. бил задържан, а на нея била оказана медицинска помощ и лечение.

Ч.С е криминално проявен, многократно осъждан, като последно е освободен от затвора в началото на юни 2020 г., където изтърпял наказание за причинено телесно увреждане на същата жена, отново в условията на домашно насилие. Престъплението за което му е повдигнато обвинение предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок до 3 години.


image0 (9K)