Жена падна от 1500 м и оживя

30-годишна жена, чийто парашут не се отворил, падна от повече от 1500 метра преди да се блъсне в дървета миналата събота в Троа-Ривиер, Канада, информира Си Би Си.

Опитната парашутистка, която скочила сама, паднала в гориста местност, което е спасило живота й. В момента тя се възстановява в болница от многобройните си фрактури, включително и на гръбначния стълб. Животът й е вън от опасност, тя е била в съзнание при идването на спасителния екип на мястото на падането.

Жената е имала опит в скачането с парашут, според полицията в Троа-Ривиер, която разследва, за да установи дали това е случай на престъпна небрежност.

„Очаквахме нещо да стане – да се оправи парашутът или резервният да се отвори“, разказа Осеан Дюплеси, която била във втората група за скачане. Според експертите жената е паднала върху дървесните корони със скорост от поне 60 км/ч.

Дени Демер, който гледал ужасено падането, призна, че не очаквал жената да оцелее. „Не мога да повярвам, че човек може да оживее след подобно падане от самолет, това е чудо“, каза той.


image0 (9K)