Жена от Германия падна много лошо близо до гроба на Иван Рилски, оцеля като по чудо

Жена от Германия падна лошо от три метра височина край гроба на рилския светец Иван Рилски и счупи крака си. Линейка на Спешен център и пожарен автомобил за минути пристигнали на труднодостъпното място, за да й окажат помощ.

[ad id=“225664″]

Дежурен лекар в Спешен център в Рила бил д-р Мирослав Корчев, съобщава Struma.bg. Той пристигнал за броени минути при пострадалата 57-годишна жена. Счупването било тежко. От левия крак на жената стърчала счупената кост. Пострадалата германка пищяла от болка. Д-р Корчев шинирал крака и с линейката транспортирал пациентката за Благоевград. Въпреки обезболяващата инжекция, болките на жената не намалявали и по време на пътуването тя си глътнала езика. Д-р Корчев успял да извади езика на задушаващата се туристка и да й спаси живота.

[ad id=“263680″]

От здравия крак на германката лекарят извадил кърлеж, който най-вероятно носила няколко дни, впит в кожата, тъй като според думите на д-р Корчев бил набъбнал до пръсване.

Когато пристигнали в Благоевград германката и съпругът й, с когото от години всяко лято кръстосват Рила, прегърнали д-р Корчев и на развален български му благодарили за бързата и адекватна реакция като медик. Обещали му като се върнат в Германия да му изпратят подарък медицинска чанта, оборудвана с всичко необходимо за оказване на първа помощ.


image0 (9K)