По информация на посолството ни в Атина, на територията на Гърция големи пожари бушуват в района на Кинета и Метохи, край Атина в Атика, близо до град Ханя на остров Крит, в района на Пендели, както и в околностите на Рафина.

Най-много са жертвите в района на Неа Макри – населените места Мати и Кокино лиманаки в община Рафина.

Движението по магистралата Атина – Коринт се възстановява постепенно. Частично затворен за движение е главният път на остров Крит.

[ad id=“263680″]

60 души загинаха при пожарите в Гърция, съобщи БНР. Ранените са 160. Сред тях има в тежко състояние. Пострадали са 16 деца. Опожарени са над 1000 къщи и 300 автомобила. Има опасения, че броят на жертвите може да се увеличи.

На телефон 199 могат да бъдат подавани сигнали към гръцката противопожарна служба за изчезнали хора, като е необходимо да се предостави информация за тях.

[ad id=“236993″]

Министерството на външните работи съветва българските граждани, които се намират на територията на Гърция, да следват стриктно указанията на местните власти и да не предприемат действия, които могат да застрашат тяхната безопасност.

В случай на необходимост, нашите сънародници могат да се обръщат за съдействие към кризисния щаб, сформиран към посолството, на телефон: +30 6937 096 220.