Жена на 77 години „подготвяла“ дози с кокаин и ги продавала в София

Специализираният наказателен съд определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 77-годишна жена. Тя е обвинена от Специализирана прокуратура за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици в столичния квартал „Люлин“, съобщиха от прокуратурата.

В ареста са и още трима от групата за разпространение на наркотици – в т.ч. на внука на възрастната жена, който ръководел престъпната структура. Съдът обоснова решението си за жената – с доброто й здравословно състояние, както и с опасността да извърши друго престъпление. Когато внукът й отсъствал, тя разфасовала кокаин и марихуана на дози и ги продавала в дома си на клиенти, след уговорка по телефона.

Участниците са задържани при операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура. У всеки от тях са намерени и иззети различни количества наркотици. Малко преди разследващите да влязат в жилището на възрастната жена, тя изхвърлила през прозореца плик с близо четвърт килограм марихуана. Опитала да се изхвърли още от наркотика в тоалетната чиния.

От всичките участници в групата само възрастната жена не е осъждана. Внукът й има предишна условна присъда за разпространение на наркотици и е бил в изпитателен срок.


image0 (9K)