Жена на 22 години почина след раждане в дома си

Млада жена е починала след преждевременно раждане в дома си във Варна. Преди три години й е трансплантирано сърце. Това съобщи директорът на АГ болницата в морската столица – доц. Емил Ковачев, цитиран от dariknews.bg

Бебето е живо, но е в критично състояние. Теглото му е 2100 грама. Неонатолозите във Варна се борят за живота му. Лекарите се съмняват, че бебето е аспирирало вода при раждането в домашни условия.

[ad id=“218548″]

22-годишната жена родила в дома си в 3.00 часа през нощта, при неизяснени обстоятелства. Била е транспортирана в специализираната болница около 7.00 часа сутринта от екип на Спешна помощ, с кръвно 30/0 и на практика в клинична смърт. Все още няма официални данни от аутопсията. Доц. Ковачев твърди, че най-вероятно се касае за кардиогенен шок, който е причинен от остра дясностранна сърдечна недостатъчност. В АГ болницата са били безсилни да помогнат на жената.

При трансплантирано сърце бременността е строго противопоказна. Въпреки това младата жена е забременяла и вероятно е криела състоянието си от близките си.

[ad id=“232523″]

Жената е родила в дома си на улица „Кокиче“ в Цветния квартал във Варна, пише varnautre.bg

Преди това тя се оплакала от болки в корема и близките й извикали Бърза помощ. Пристигнал лекар, който й дал обезболяващо и си тръгнал. Малко по-късно жената влязла в тоалетната и там родила. Скоро след това загубила съзнание.

Съпругът й отново извикал Бърза помощ. Медицинският екип установил, че жената е в безсъзнание. Транспортирали я до АГ болницата, а не до специализирана реанимация, но вече било късно за нея.


image0 (9K)