Жена на годината за списание „Билборд“ е …Мадона

Кралицата на попа Мадона ще получи отличието за 2016 г- „Жена на годината“ на списание „Билборд“ на 9 декември в Ню Йорк, когато ще се състои 11-ата годишна церемония за наградите „Жени в музиката“.

„Мадона е сред малкото суперзвезди, чието влияние и кариера излизат извън пределите на музиката. С творческото си виждане, с неуморното си новаторство и с отдадеността си към филантропски каузи тя е вдъхновение за стотици милиони хора по света, като същевременно бележи рекорд след рекорд в кариерата си“, казва Джанис Мин, президент на Hollywood Reporter-Billboard Media Group.

За Мадона тази година измина в концерти от турнето й „Rebel Heart“, за което бяха продадени над 1 милион билета, пише dir.bg. Приходите от концертната обиколка на 58-годишната Кралица на попа надхвърлят 170 милиона долара. С общи приходи от турнета, възлизащи на внушителните $ 1,31 милиарда, Мадона е най-касовият самостоятелено концертиращ изпълнител в историята на „Билборд“.

Неподражаемата певица е и първенец по продажби на албуми сред дамите в музиката- осем албума, оглавявали класацията на изданието, и с 21 албума в топ 10. Мадона също така държи рекорда, 38, за най-много хитове в топ 10 за сингли на списание „Билборд“.


image0 (9K)