Жена и мъж нападнаха германка в София

Криминално проявени мъж и жена са били арестувани. Това е станало късно снощи в София, след като е бил подаден сигнал на телефон 112.

Около 2.00 часа мъж, който живее в района на улиците „Опълченска“ и „Охрид“, чул викове за помощ, идващи от близката градинка.

Изпратеният веднага патрулен екип открил на място германска гражданка. Тя обяснила, че била нападната от мъж и млада жена, с които пътувала в автобус към България. Двамата обещали да й съдействат за намиране на квартира в столицата. Когато обаче пристигнали в София, мъжът я заплашил с нож, след което й задигнали около 100 евро, 100 долара и мобилен телефон. Потърпевшата е откарана за преглед в медицинско заведение.

Двамата нападатели бързо са арестувани от полицията. Оказало се, че германката е ограбена от мъж на 50 години и жена на 21 години. И двамата са с криминални регистрации. В тях е открит нож, с който е била заплашена германката, както и мобилният й телефон. В двамата са намерени и пари, за които се предполага, че са на ограбената.

На задържаните са наложени полицейски мерки за неотклонение за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под на надзора на Софийската районна прокуратура.


image0 (9K)