Жена загина във верижно меле на „Тракия“, осем са ранени

Жена е загинала и осем души са ранени при поредната касапница на пътя на магистрала Тракия, съобщава Блиц, потвърдено от ЗАРАТА.

Поредната трагедия е станала тази нощ на 152 км в посока Бургас, потвърдиха от полицията. Мерцедес Вито е ударил отзад лек автомобил БМВ. След него са се нанизали Ситроен и Пежо.

На място са изпратени полиция, пожарна и линейки. Рязани са ламарините на колите, за да извадят ранените. Вероятната причина за кървавото меле е заспиване зад волана или висока скорост и загуба на контрол.

При зверския удар е загинала шофьорката на един от автомобилите, на 55 години, която е турска гражданка. Първите две коли са с чуждестранна регистрация.

Ранени са общо 8 души,  като мъж е в изключително тежко състояние с опасност за живота. Откаран в Университетска болница в Пловдив. От Спешна помощ съобщиха, че трима от пострадалите са българи, останалите са турци.

Цяла нощ до тази сутрин движението е участъка на катастрофата е затворено, автомобилите бяха пренасочвани по маршрут път II 56-път I-8 и път II-66. На магистралата можеха да се качат едва на 165 км в близост до Чирпан.

Движението вече е възстановено, въпреки това има образувани огромни задръствания.

Извършен е оглед от полицията, образувано е досъдебно производство.


image0 (9K)