Жената на Северин и леля му проговориха, заставени от хората от квартала

Жената на Северин и леля му проговориха за събитията след разигралата се трагедия по настояване на останалите роми от квартала, които след ареста на заподозрения за убийството на Виктория, се страхуват от ексцесии

„Имало е още двама души, така разбрах. На майка си каза само, че е изнасилил момичето“, разказа лелята на 21-годишния Северин Красимиров, съобщава www.dnes.bg
„Видях кръв и се уплаших. Каза, че е ударил едно момче. После разбрах от новините“, допълни жена му пред Нова тв.
[ad id=“225664″]
В квартал „Селеметя“ в Русе напрежението се повиши и местните накараха двете жени да говорят пред медии. Хората от квартала също имат съмнения, че Северин може да е имал съучастници. Свидетели са го видели, когато излиза с още двама души и тръгват на рожден ден.
Северин беше арестуван във вторник вечерта в Германия, а според разследващите има достатъчно улики, които го свързват с убийството на Виктория. Според германските власти той е разказал за убийството, но какво точно, ще стане ясно, когато бъде изпратен в България. Тъй като се е съгласил на бърза процедура, това може да стане до няколко дни.
Според разследващите в деня на убийството Северин се прибирал от купон с много алкохол. Минал през парка, край който Виктория тичала. Има свидетели, има и кадри от камери, на които е запечатано предполагаемото бягство след убийството.
След това Северин се прибрал в къщата на леля си. Тя и жена му видели, че дрехите му са покрити с кръв и кал. Свалил ги и ги хвърлил в съседна стая, разказаха пред телевизията разследващи. Твърдят, че в деня на убийството бил облечен с тези дрехи.
Жената на Северин и леля му го посъветвали да замине за Германия при майка си. Напуснал страната през „Дунав мост“ в неделя следобед, когато все още не бил заподозрян. А след като пристигнал в Германия в квартала се разчуло защо е избягал. Именно хора от „Селеметя“ помогнали на полицията да установи къде точно в Германия се намира Северин.


image0 (9K)