Жената на Румен Радев – пълна отличничка от Английската гимназия в Бургас и фенка на тежкия рок

Новата първа дама на България Десислава Генчева действително е завършила Английската гимназия в Бургас – випуск 1989 г. До информацията се стига трудно, но е факт, потвърден и от нейни съвипускници.

Скромната ученичка Деси обаче е и върла почитателка на тежкия рок. В навечерието на балотажа тя „подгрява“ симпатизантите на любимия си с парчето на Accept „Balls to the Wall“ с лаконичен пост: „Асоциативни надежди за 13-и…“. Когато ген. Радев печели изборите, тя коментира: „Явно доброто побеждава не само в приказките. Особено, когато сме обединени около смислена кауза! А каузата в случая се нарича България! И е пълна със смисъл!. И пуска парчето на Manowar „The Crown and The Ring“.

„Не си я спомням“, споделя пред „Флагман“ адв. Яни Николов. За неговия колега адвокат Михаил Хаджиянев споменът за Деси също е пълна мъгла. Друг неин съученик – също от адвокатката колегия, който неясно защо настоява да остане анонимен, разкрива, че Десислава била в „Д“ клас – много добро момиче, пълна отличничка, но била много скромна, затова оставала незабележима.

„Пътищата ни се разделиха след абитуриентския бал, когато Деси замина за София, доколкото си спомням следваше икономика. Но ако не ме бяхте попитали, и до този момент не допусках, че това е тя. Не се е променила много“, каза бившият й съученик от Английската.

Бащата на първата дама Десислава Генчева е бил военен. В Английската гимназия в Бургас тя е учила до 9-ти клас. След това семейството явно се е преместило, съобщи директорката на елитното училище Милена Андонова.

В града обаче има съученички на Генчева, които я описват като красива и енергична, мила, емоционална и интелигентна, пише „Труд“.

След като плъзна слух за това, че първата дама е с бургаски корен, в морския град се заговори, че Английската гимназия за пореден път доказва, че е ковачница на елитни кадри.

Първата дама е била съученичка на певицата Ваня Костова, както и на екоминистърката Ивелина Василева.


image0 (9K)