Жената до Борис Джонсън – жертва на сериен изнасилвач

Досега 31-годишната приятелка на новия премиер на Великобритания – Борис Джонсън, умело избягваше светлините на прожекторите. Като партньорка на Джонсън, през последните 18 месеца Кари Саймъндс успяваше да се „скрие“ фотографските обективи и да стои настрана от медийното внимание, но сега, когато половинката й има ключова политическа роля, нещата стоят по различен начин. Днес вече ще й бъде далеч по-трудно да запази личното си пространство.

Когато тя се присъедини към екипа на Борис, по време на първата му реч като министър-председател, фотографите полудяха и не спряха да я снимат. Последните дни британските медии също сериозно усложниха задачата на Саймъндс да страни от вниманието, след като поставиха фокуса си върху нея. Сега цяла Англия се пита дали тя ще се нанесе на „Даунинг стрийт“ 10, заедно със своя партньор, след като го остави да прекрачи прага сам.

Това наруши традицията на острова – новият премиер да влезе за пръв път в резиденцията в компанията на съпругата (или съпруга) си. Ако все пак Кари реши да се премести при своя любим, тя ще се превърне в най-младата ѝ обитателка (партньор на първи министър) през последните 173 години.

През септември м.г. 55-годиният Борис Джонсън и съпругата му – Марина Уилър, обявиха, че се разделят след 25 години брак. Двамата имат общо 4 деца.

За първи път връзката на Джонсън и Саймъндс стана публично достояние по време на кампанията му, когато една вечер полицията бе извикана в дома им. Тогава изплашените съседи се обадили на служителите на реда, понеже чуват чупеното на предмети и виковете на Кари, която крещи на Борис да я остави на мира и да се махне оттам. Не след дълго пресата публикува снимка на двойката, показваща, че са преодолели неразбирателството, но кадъра се видя съмнителен на повечето хора, които изразиха мнение, че той е нагласен.

Кари е дъщеря Матю Саймъндс – съоснователя на вестник „Independent“ и Джоузефин МакФий. Посещава частно девическо училище, след което изучава Театрознание и История на изкуството в престижния университет Уоруик. След като се дипломира, през 2010 г. започва работа като прессекретар на Консервативната партия, като бързо се издига нагоре. На 29 г. става най-младият директор на комуникациите на партията.

През 2012 г. тя е част от кампанията, която помогна на Джонсън да бъде избран за кмет на Лондон. Днес Кари работи като старши съветник на благотворителната организация „Oceana“, чиято цел е опазването на околната среда.

Тя е силна и уверена жена, зад която стои тежка история, защото на 19-годишна възраст става жертва на Джон Уорбойс – Таксиметровия изнасилвач, който е нападнал поне 100 жени в Обединеното кралство преди да бъде заловен.

Един ден, докато чака автобус на спирката, до нея спира такси. Шофьорът ѝ предлага да я закара до тях само за 5 паунда, при което тя се съгласява. Когато Кари се настанява на задната седалка, той й предлага чаша шампанско, но тя отказва. По някое време мъжът отбива колата и се качва отзад при нея. Предизвиква я да изпие чаша водка срещу 50 паунда и напълно безплатен превоз. Без да знае, че в питието е разтворено сънотворно, тя приема.

„Направих го, което беше глупаво, но просто исках да се прибера у дома. От онзи момент не се сещам какво е станало и никога няма да разбера“, признава Саймъндс.

Преживяното вече е зад гърба й и тя сама е извървяла дългия път на признанието, борейки се честно за всеки един свой успех.

Ако връзката на Борис и Кари премине на следващия етап и той повдигне въпроса за брак, Джонсън ще се превърне в първия премиер от 250 години, който ще се ожени по време на служба.

dir.bg


image0 (9K)