Жената на Божков на свобода след 8 мeсеца в ареста

Жената на бизнесмена Васил Божков – Елена Динева, излиза от ареста с най-леката мярка за неотклонение – „подписка“. Това съобщи БНТ, като се позова на свои източници.

Според информацията наблюдаващият делото прокурор е изменил мярката й, тъй като на 27 октомври изтичат 8 месеца от задържането й, какъвто е срокът, в който някой може да остане в килия, ако няма ново обвинение. Такова срещу Динева не беше повдигнато.

На 6 октомври Апелативният специализиран наказателен съд промени мярката й на гаранция от 1 млн. лева, но тя не плати и не излезе от ареста.

Съдът се мотивира с имотното състояние на съпругата на обвиняемия за 17 престъпления хазартен бос, който все още е в Дубай. Магистратите изтъкнаха, че Динева притежавала скъпи имоти в чужбина. Доказано било още, че скъпи картини също са нейно собственост. По тази причина съдът не прие нейните и на защитата й аргументи, че запорите на имущество, дялове във фирми и банкови сметки са пречка за плащането на толкова висока гаранция.

Адвокатът на Динева Людмил Рангелов обаче бе категоричен, че обвиняемата не разполага с толкова средства, освен това смята плащането на такава сума за свободата си за безсмислено.

 


image0 (9K)