Желязна кралска традиция стъжнява живота на Кейт Мидълтън

Кейт Мидълтън е най-обичаният представител на британското кралско семейство. С вечната си усмивка и привлекателен външен вид тя пленява сърцата не само на жителите на Острова, но и на хората от цял свят.

Херцогинята на Кеймбридж получи кралска титла, когато се омъжи за принц Уилям през 2011 година. Но има една кралска привилегия, на която технически не може да се наслади, докато не е кралица-консорт.

Кейт технически е принцеса на Обединеното кралство, но вместо това използва титлата херцогиня.

Официалното кралско име на Кейт е „Нейно кралско височество херцогинята на Кеймбридж“, което не включва първото ѝ име.

Според кралски експерти, Кейт ще може да използва първото си име след титлата си само след като стане кралица. Технически неправилно е общоприетото херцогиня Кейт или херцогиня Катрин, както е пълното й първо име.

Принц Уилям е първородният син на британския престолонаследник принц Чарлз и принцеса Даяна; внук на Елизабет II – кралицата на Обединеното кралство; вторият (след баща си) наследник на трона. Когато той се качи на трона, жена му ще бъде кралица-консорт и ще бъде наричана кралица Катрин.

Преди време се появи информация, според която готвят големия син на Кейт и Уилям – принц Джордж да бъде крал на Великобритания. Това определено ще се случи някой ден, тъй че всички тръпнем в очакване да доживеем деня, в който това ще стане факт.

jenata.blitz.bg

 


image0 (9K)