Жельо Бойчев: БСП внесе подписка за референдум по Истанбулската конвенция

Въпросът, по който червените искат гражданите да се произнесат е „Трябва ли Българското Народно събрание да ратифицира така наречената Истанбулска конвенция“

[ad id=“263680″]

БСП спази обещанието си да постави на рефендум Истанбулската конвенция. Социалистите внесоха подписка за това.

„Със 74 подписа внесохме искане за провеждане на референдум за Истанбулската конвенция, а след изявлението на ГЕРБ това допитване е още по-наложително“, каза пред журналисти в парламента зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Жельо Бойчев, цитиран от „Фокус“. „ПГ на БСП преди малко внесе в деловодството на НС искане за провеждане на референдум с конкретен въпрос: „Трябва ли Българското Народно събрание да ратифицира така наречената Истанбулска конвенция“.

[ad id=“218001″]

„От изявлението на ГЕРБ стана ясно, че въпросът се отлага, но ще бъде гледан до края на председателството. Така че този референдум става още по-наложителен. Предвид това, че правителството и мнозинството се провалиха в усилията да проведат обществена дискусия и разяснения по този въпрос, считаме, че един референдум и предшестващата него обществена кампания и дискусия ще даде отговор на многото въпроси, пред които сме поставени, четейки тази Истанбулска конвенция“, заяви депутатът от БСП.

[ad id=“218548″]

Според него в крайна сметка властта в България произтича от народа, принадлежи на народа и трябва да се управлява в негово име. „Считаме, че така даваме възможност той да се произнесе по този важен обществен въпрос“, допълни зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“.

 


image0 (9K)