Жега в Ботевград: Арестуваха сина на Пелов и още четирима

Барети с маски арестуваха общо петима души в Ботевград в спецакция днес – двамата братя от ромски произход Тодор и Борис Ерменкови, сина на застреляния беглец Владимир Пелов, бизнесмена Цветомир Миков и близкия му приятел Станислав Иванов-Шопа.

Според Нова тв става дума за палежи на офиси на спедиторска фирма в града. Спецоперацията обаче не е свързана с Пелов, който беше застрелян в началото на юни в центъра на града.

Бизнесменът Миков е задържан в района на болницата в Ботевград, оттам е закаран до казиното на бул. „Цар Освободител”, съобщи botevgrad.com. В съседния блок се намира и жилището му. По неофициална информация предстои да бъдат извършени обиски.
По-големият от задържаните братя – Борис Ерменков, е арестуван също в района на болницата, а по-малкият – Тодор Ерменков, на АМ „Хемус“ в автомобила си на път към София. Заедно с него бил синът на убития затворник Владимир Пелов. Пелов младши също е арестуван.

[ad id=“267814″]

Щракнаха белезниците и на Станислав Иванов-Шопа, от село Литаково, близък приятел на Тихомир Миков, който пък е бивш работодател на убития затворник Владимир Пелов.

В момента полицията извършва обиск на жилищата на задържаните лица. Обискират и жилищата на приятелките на сина на Пелов и на Тодор Ерменков във Врачеш и Скравена.


image0 (9K)