Жегата не ни оставя

В събота ще е предимно слънчево, а около и след обяд в низините – горещо.

В следобедните часове над планините и планинските райони ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Северна и Източна България умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 32° и 37°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха между 29° и 32°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще е слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра – около 16°. Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще е малко по-високо от стредното за август.

През следващите дни ще остане предимно слънчево, около и след пладне в низините – горещо. Ще духа слаб, в Северна и Източна България умерен вятър от изток-североизток. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места в планините и планинските райони в неделя и понеделник са възможни незначителни краткотрайни превалявания.

Преобладаващите максимални температури в неделя ще останат между 32° и 37°; от понеделник от изток ще започнат постепенно да се понижават, но в по-голямата част от страната ще се задържат над 30°.

 


image0 (9K)