Жандармеристи пребиват невинни бежанци!Ужасът в Харманли от другата страна: (СНИМКИ 18+)

Полицията е упражнила насилие и нечовешко отношение към бежанците в приемния център в Харманли. Това твърди Лидия Стайкова, жителка на града, която поддържа лични контакти с мигрантите.

Пред Би Ти Ви жената заяви, че след като размириците снощи са приключили и ситуацията се е успокоила, жандармеристи са нахлули по стаите и са започнали да бият наред мъже и тийнейджъри, които си кротували вътре.

За доказателство, Лидия Стайкова публикува в социалните мрежи и снимки на пребити мигранти – с разцепени глави, окървавени лица, фрактури по ръцете. Интересно защо полицията не се фокусира върху бунтуващите се жители на Харманли, а нахлува в помощенията, в които живеят бежанците и преби наред мъже и тийнейджъри, обърна се към органите на реда Стайкова.

Лично аз съм видяла, че мигрантите живеят в много лоши условия, спят с по едно одеало на пода, няма топла вода никъде. Хранят се само два пъти на ден, нямат никакъв достъп до медицинска помощ.

Истинската причина за гнева им вчера е, че официално ги уведомиха, че ще бъдат прегледани от медици едва идния понеделник, което значи, че цяла седмица трябва да стоят затворени в лагера без да има никаква реална промяна в ситуацията, обясни Лидия Стайкова.

В отговор на обвиненията за полицейско насилие, директорът на Агенцията за бежанците Петя Първанова коментира, че няма такива сведения.

Снощи три лица са се оплакали от неразположение, те са заведени и прегледани от медици в болницата в Харманли. Други оплаквания не е имало, категорична е Първанова.

От другата страна напрежението също ескалира. Във Фейсбук се отправят призиви за щурмуване на лагера в Харманли и се събират доброволчески отряди от цялата страна.

bit-emigrant2 bit-emigrant-3 bit-emigrant-1bit-emigrant-4

http://BNews.bg


image0 (9K)