Жалгирис обърна Лудогорец за 8 минути … с лекота

Лудогорец загуби с 1:2 гостуването си на литовския Жалгирис във Вилнюс в първи мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига по футбол.
Домакините имаха известно превъзходство през първото полувреме, но не се възползваха от шансовете си.
В 12-ата минута Дарвидас Шернас пропиля отлична възможност, след като се измъкна от Йордан Терзиев и с глава стреля над гредата с удар от десетина метра след добро центриране от дясно.
Лудогорец откри при първото си положение в 18-ата минута. При контраатака от ляво Вандерсон изведе в чиста позиция зад гърба на защитата на съперника Абел Анисе, който овладя и от десетина метра хладнокръвно преодоля Армантас Виткаускас.

[ad id=“232523″]
В 25-ата минута Жалгирис създаде нов отличен шанс. Матия Люич с отличен пас по тревата от ляво намери непокрития Шернас в малкото наказателно поле, но играчът на домакините засече нескопосано и не успя да прати топката в опразнената врата, а почти успоредно на голлинията и Ренан Дос Сантос улови.
Лудогорец отвърна в 33-ата минута, когато Джонатан Кафу засече с глава над гредата от 6-7 метра след хубав пас на Марселиньо от дясно.
След почивката българите започнаха солидно и не даваха шансове на съперника, като в 61-ата минута разградчани дори можеха да удвоят, след като при добра контра Джоди Лукоки беше изведен в изгодна позиция в дясно в пеналта, но не успя да преодолее Виткаускас.
В 67-ата минута Виткаускас пък изби силен удар от дистанция на Марселиньо, а топката отскочи към непокрития в наказателното поле Кафу, но той се забави, а в последствие беше затворен от двама защитници на домакините и стреля неточно.

[ad id=“232523″]
Постепенно българите загубиха концентрация и допуснаха обрат в последния четвърт час. Жалгирис имаше възможност в 76-ата минута, но Линас Климавичиус с глава не успя да намери целта, след като беше оставен непокрит в пеналта след центриране от корнер от дясно на Мантас Куклис.
Домакините успяха да изравнят в 78-ата минута, когато след атака от дясно Шернас центрира по тревата към границата на малкото наказателно поле, Козмин Моци не успя да изчисти добре и бившият нападател на софийския ЦСКА Серж Нюаджи от 4-5 метра прати топката в мрежата.
Голът даде тласък на играта на домакините и пет минути преди края те стигнаха до обрат. Резервата Нюаджи се освободи от колебливия Натанаел по дясното крило и почти от аутлинията върна към границата на наказателното поле, откъдето Куклис с прецизен удар прати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Ренан.
В последните секунди на добавеното време Шернас от литовците беше отстранен от игра с втори жълт и червен картон, след като използва лакът си при борба за висока топка с Игор Пластун.


image0 (9K)