Жалба отново блокира обществена поръчка за 200 000 000 лева на агенция, подчинена на Лиляна Павлова

Трета поредна жалба блокира обществена поръчка за 200 милиона лева на Агенция „Пътна инфраструктура“. Тя е подчинена на Министерството на регионалното развитие и благоустройство на министър Лиляна Павлова.

Жалбата е подадена от фирмата „Пропърти Стан“ ЕООД в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Чрез нея се иска „спиране на процедурата за въвеждането на електронна система за събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа на база изминато разстояние за превозни средства с обща технически допустима максимална маса над 3.5 т (тол) и на база време за леки автомобили с обща технически допустима максимална маса до 3.5 т (електронна винетка)“.

Към момента процедурата за възлагане на обществената поръчка ще остане спряна, докато не приключи производството по обжалване по отношение на исканията за спирането й, се казва в съобщение на Пътната агенция.

Търгът за изграждането на тол-системата беше обявен на 5 април. Поръчката е за 200 милиона лева без ДДС, със срок на изпълнение 19 месеца. Новата система трябва да замени сегашните винетки за събиране на пътни такси.

Обществената поръчка беше обжалвана два пъти от фирмата „Мархинженерениг“. Първата жалба беше отхвърлена от съда, но заради нея срокът за подаване на оферти беше удължен с близо 3 месеца. На 18 юли компанията подаде втора жалба.


image0 (9K)