Е, друго си е в „Черешката на тортата“ да бъдат Гъмов и Милица… и не само

За разлика от седмиците, в които в кулинарното шоу с водещ шеф Манчев се случва да гледаме групичка от никому неизвестни, но пък много „популярни“ в някои среди хора, неможещи да си пуснат котлона или да затворят капака на тенджерата под налягане, в настоящите епизоди феновете на „Черешката на тортата“ имат удоволствието

да се забавляват с остроумието на актьорите Станимир Гъмов, Милица Гладнишка и Неве, както и на уменията в кухнята на младата оперната певица Мила Михова и не на последно място – Ирина Тенчева, която е с подчертан афинитет към естетиката както в храната, така и в поднасянето ѝ.

Забележително посрещане на своите гости направи снощи щерката на оперната прима Даниела Такова – Мила Михова. Можеше да се очаква, че домът ѝ е хармония от предмети, купувани от цял свят, подредени с вкус, както и това, че младата жена има много скрити таланти, усъвършенствани в кухнята. Тя сервира на масата добре обмислено меню, което одобри дори кулинарният гуру и вечно недоволен шеф Манчев,

а през цялата вечер свежият хумор на Станимир Гъмов и Милица Гладнишка бяха в приятелско съревнование кой ще бъде по-оригинален в спомените си от детството или с импровизации по темите около трапезата.

Немислими са коментари, определящи участниците в шоуто тази седмица като сноби или хора, демонстриращи благополучие. В края на краищата идеята на формата не е да се покаже как някои се събират, за да ядат нарязана на дъска сланина със салата от боб и пюре, набедено за лютеница.

По-важен е подборът на хората, които се канят в предаването. Да, нека бъдат популярни, но нека има и какво да покажат и да кажат на зрителите, да ги научат с поведението си на стил, класа, а защо не и на благородство… да не забравяме и каква е основната идея – да могат да готвят, не като професионални готвачи, разбира се, но поне да знаят от коя страна се държи дървената лъжица, с която да бъркат манджите си. :)))


image0 (9K)