Ехаа! Любо Нейков влиза в „Мастър шеф“

„Диви патици. С боровинков сос, с плодове и арпаджик. Правя гиии – един път!”. Това е култова реплика на Любо Нейков от хитовия филм „Мисия Лондон”. Но това, което малцина знаят, е, че той наистина може да сготви такава сложна рецепта.

Още по-любопитното е, че в този сезон на „Мастър шеф” Нейков ще си партнира рамо до рамо с профитата за голямата награда. Комикът е решил да покаже таланта си в кухнята, редом с непрофесионалните готвачи на България, пише „България днес”. „Ако не бях открил театъра, щях да съм собственик на ресторант. За мен готвенето е почивка”, казва актьорът. И споделя, че неведнъж му се е случвало късно вечер да влезе в кухнята и да се развихри до малките часове на нощта. Колегите на Нейков отдавна са го признали като кулинар и отлично знаят какъв майстор е в кухнята.

Много често им дава рецепти, основно на Ненчо Илчев, но и на останалите си колеги. „Рибената му супа ми е любима”, кефи се колегата на Любо. За ястието още се говори и в интерхотел „България” в Бургас. Преди години екипът на „Комиците” пристигнал на турне в града и Нейков решил да се изяви в кухнята. Актьорът приготвил такава рибена чорба, че всички останали очаровани от нея. „Опитвал съм всякаква кухня, но съм цар на българската. Пазя и стари рецепти. Всяка година приготвям домашен суджук и луканка. Правя ги по рецепта на Васил Банов и на баща ми”, хвали се Нейков. Актьорът е известен и с тиквената си супа, а напоследък е станал факир в приготвянето на диетични рецепти.

„Откакто отслабнах, сам си правя ябълков пай, от който и 200 грама не можеш да качиш”, смее се актьорът.

 


image0 (9K)