Ефикасен крем против бръчки – да си го направим сами

Чудите ли се как да запазите лицето си непокътнато от следите на времето? Ако не харесвате химикалите или просто не сте доволни от вашия крем против бръчки, тази рецепта е подходяща за вас. Предлагаме ви просто и ефективно средство за изглаждане на кожата, а съставките му се намират във вашата кухня. С малко желатин, прясно мляко и мед ще се радвате на перфектен външен вид и то без да харчите много пари. Той отдавна е известен със своя ефект на изглаждане на бръчките и затова се използва за стягане и корекции на бузите и брадичката в много салони за красота. Също така поддържа кожата здрава и подмладена, и подобрява нейното общо състояние. Като козметично средство, освен това омекотява и избелва кожата, и подобрява циркулацията на кръвта. Заради всички тези свои положителни свойства желатинът се използва като основна съставка на почти всеки крем против бръчки. А най-хубавото е, че вече можете да си приготвите такъв и сами.

[ad id=“225664″]

Необходими съставки:

– 1/2 чаена лъжичка желатин
– 50 мл. вода
– 1 пълна супена лъжица мед
– 50 мл. аптекарски или растителен глицерин
– ? таблетка натрошен аспирин от 200 мг

Смесете хубаво всички съставки и ги поставете в емайлиран съд. След това се загряват на водна баня за около 5-7 минути, при непрекъснато разбъркване, докато не получите хомогенна смес и след това я оставете да се охлади. Докато се охлажда, разбърквайте с миксер или бъркалка на слабата скорост, за да получите желиран крем. Оставете хубаво да се охлади и го поставете в подходяща кутия за крем и го поставете в хладилник. След няколко часа в хладилника сместа ще се втвърди и вашият домашен крем против бръчки е готов. Кремът се нанася ежедневно, вечер, около 2 часа преди лягане, и се оставя да престои 20 минути.

[ad id=“263680″]

Загребете с ръка количество, което ви е достатъчна за едно нанасяне, загрейте го леко с пръсти или длани и нанесете на лицето, шията и деколтето. След 20 минути изтрийте остатъците от крема, които не са попили в кожата с хартиена или мокра кърпичка. Количеството от крема е достатъчна за един месец. Ако не успеете да го изразходвате напълно, направете нова доза, тъй като не се препоръчва да стои повече от 1 месец. Съхранява се на горната полица от хладилника.

Източник: Жена на върха http://www.woman-onthe-top.net/


image0 (9K)