Ето къде жителите на Казанлък могат да предават едрогабаритни отпадъци и стари електроуреди

Кампанията на Община Казанлък за пролетно почистване на града продължава и днес.

В  различни части на града са обособени 3 пункта за изхвърляне на едрогабаритни, текстилни отпадъци, както и на електротехника, излязла от употреба. Днес пунктовете работят от 9 до 14 часа.

Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ ще извозва събраните през деня отпадъци.

Пунктовете се намират на следните места в Казанлък:

  • улица “Хан Аспарух“, северно от ПГ по строителство
  • улица “Петьо Ганин“ до бл.31 /север/
  • улица “Старозагорска“ /до пожарната/

Изкупуване на електрическите и електронни уреди, както и на стара битова електроника – телевизори, радиоапарати, компютри и други, се извършва от фирма „Елтехресусрс“ АД. Може да се обадите на телефон 0800 14100 и те ще изпратят служители, които да извозят уредите.

Едрогабаритните твърди битови отпадъци (стари мебели) и излезли от употреба битови електроуреди (печки, хладилници, перални и др.) приема фирма „Монамур 6″ООД, която има база в село Копринка.

Казанлъчни през цялата година могат сами да разчистват своите едрогабаритни отпадъци. Те могат да ги закарат до Претоварната станция, коато се намира до старото сметище на града. Тя работи и в събота до обед.

През цялата година на телефон 0431 63 880 жителите на Казанлък могат да поръчват на Общинското предприятие по чистота – контейнер за едри строителни отпадъци и за старо домакинско обзавеждане. Заявки се приемат от понеделник до петък – от 8 сутринта до 17,00 часа.

kazanlak.bg


image0 (9K)