Ето кой е най-силният знак в зодиака

Нормално е повечето хора да харесват своя зодиакален знак. Ако питате Лъва, той веднага ще изреве, че е „царя на животните в джунглата” и по тази причина е най-силен. Ако питате Козирога, той обрано ще ви каже, че е твърд като скала. За него няма невъзможни неща и по тази причина той е най-силният. Ако питате Телеца, той важно ще изреди какви и колко точно материални неща и пари притежава, та по тази причина той е най-силен.

ДА, ОБАЧЕ … Всичките 12 зодиакални знака (които всъщност в чистият си вид представляват 12-те познати човешки архетипа) са разпределени по 3 в стихия, коментират астролози. Стихиите – от своя страна са 4 – огън, въздух, вода и земя. Огнените знаци са Овен, Лъв и Стрелец, въздушни са Близнаци, Везни, Водолей, водни – Рак, Риби, Скорпион и земни – Телец, Дева, Козирог.

[ad id=“218548″]

Коя смятате е най-силната стихия? Да започнем с въздуха – ефирен, лек, той просто е стихия, която не би могла да окаже съпротивление на никоя от останалите три. Значи на последното четвърто място поставяме въздух в тази класация (съответно въздушните знаци). Продължаваме нататък. Да вземем огън и земя. Огънят гори, после тлее и накрая изгасва, но няма тази способност да пробие дупка в земята (освен ако не е експлозив, но то това е „друга бира”). Значи? Кой е по-силният? Ако пък сравним огънят и водата – заливате го с вода и… ясно е, нали? Така поставяме огъня на трето място (съответно огнените знаци). Останаха земята и водата. За никого не е тайна, че реката дълбае коритото си в земята. Дори скалата (най-твърдата земя) не може да устои на водната стихия – вълните се удрят в скалите и ги разбиват. Тоест, от тук стигаме до извода, че второ място заема земята и на първо отива водата (съответно земни и водни).

[ad id=“232523″]

Нека сравним по сила водните знаци. Кой смятате оглавява класацията? Знае се, че водата има 3 агрегатни състояния. А от трите водни знака Рибите са пара, Ракът е същинската вода, но Скорпионът – той е лед! Тоест – от най-силната стихия, Скорпионът е най-силният знак!

Най-истинските Скорпиони са тези, които са родени при изгрев на Плутон (планетата-управител на Скорпион), както и тези, които имат Скорпион на асцендент, коментират астролози.

blitz.bg


image0 (9K)