Ето как ще посрещнат Великден в Гърция

В Гърция бяха обявени промени в организацията на църковните служби по време на Великденските празници, информира БНР, цитирано от ЗАРАТА.

Вечерната литургия по време на Страстната седмица и на Великден ще приключи до 21.00 часа, за да се спази вечерния час. Позволиха до 50 души присъстващи на литургия в катедралните храмове, като задължително тестват за коронавирус всички духовници.

Част от литургията ще се извършва в преддверието на църквите, за да могат вярващите да останат навън и да се спазва необходимата дистанция. Маските са задължителни навсякъде.

Много от ограничителните мерки в страната продължават да са в сила. Заведенията остават затворени поне до 5 май. Магазините работят с ограничен брой клиенти.

Категорично няма да отпадне забраната за напускане на района по местоживеене, съобщиха здравните власти в южната ни съседка. Поради това гърците няма да пътуват за празниците в до други градове и селища.

От вчера отпадна задължителната карантина за влизащите в Гърция, но остава в сила задължението – на границата да бъде представен негативен PCR тест за коронавирус.

 


image0 (9K)