Ето как може да стигнете до морето за между 10 и 15 лева на човек

Само за 10-15 лева можем да стигнем от София до Българското Черноморие или пък до Солун и Кавала в Гърция. Атрактивните цени са при споделено пътуване, организирано през Фейсбук.

В социалната мрежа в Интернет изобилстват групи с оферти за транспорт до Бургас и Варна, а също и за чужбина – предимно Гърция, Турция и Южна Италия. Хората си правят уговорки на частно и така пътуването им излиза по-евтино, пише „Телеграф“.

[ad id=“225664″]

Особено примамливи са предложенията да стигнем до Солун само за 10 лева, при положение, че един билет за автобус е около 40 лева, а за влак е малко над 30 лева. До Черно море пък споделено за такива пари предпочитат да пътуват повече семейства с деца, тъй като им излиза на половина от цените за влак или автобус, които са около 21-30 лева на човек.

Офертите са много, а уговорките стават само на лични съобщения. Повечето са от хора с по-големи коли и бусове , но се срещат и предложения от собственици на малолитражки. При запитване на лично съобщение предлагащият оферира цена, която зависи от броя на пътниците, както и дали багажникът на колата му е по-голям.

[ad id=“263680″]

Повечето уговорки за тръгване са от паркинга срещу входа на Националния стадион „Васил Левски“ или около Руски паметник в София. Вземат се и пътници от спирки и дори от домовете им, ако адресите съвпадат с маршрута.


image0 (9K)