Ето как Европа реагира на разкриването на убийството на Виктория Маринова

Европа приветства България за бързите действия при разкриването на убийството.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер поздрави българските власти след ареста на заподозрения за убийството.

Бързата реакция и съвместните усилия демонстрират решимостта за постигане на справедливост при такива позорни действия. Мислите ни са със семейството и приятелите на Виктория Маринова„, посочи председателят на Европейската комисия – Жан-Клод Юнкер.

[ad id=“225664″]

Говорителят на Европейската комисия Маргаритис Схинас започна седмичната си пресконференция с обръщение към българските власти.

Председателят Юнкер приветства бързите и активни усилия на премиера Бойко Борисов и на българските власти, които в тясно сътрудничество с правоприлагащите органи от другите държави-членки на Европейския съюз успешно арестуваха заподозрения убиец на журналиста Виктория Маринова„, заяви говорителят на Европейската комисия.

[ad id=“263680″]

Председателят на Европарламента Антонио Таяни също реагира в социалните мрежи.

Поздравяваме българските власти за бързината и точността на разследването, което направи възможно арестуването на убиеца нa Виктория Маринова, чийто мотив не е свързан с работата й като журналист„, отбеляза Таяни.

Председателят на парламентарната група на Европейската народна партия Манфред Вебер също реагира в социалната мрежа „Туитър“.

Горещо приветствам предварителните резултати от разследването на убийството на Виктория Маринова. Българските власти действаха бързо и ефективно„, пише Вебер.

btvnovinite.bg


image0 (9K)