Ето какво казаха политиците от Реформаторския блок

Петър Москов:

„Да, напрежение има – вероятно заради трите кандидатури за президент (на ГЕРБ, РБ и ПФ), но не трябва да излизаме от добрия тон“.
„Винаги, когато има изборна кампания, в случая президентска, има и напрежение. И трите парти имат различни кандидатури и това води до напрежение. Никой не е поставял въпроса дали някои подкрепя ГЕРБ. Партиите изразиха подкрепата си към управляващата коалиция“.

Найден Зеленогорски:

„Има известно влошаване на комуникацията в управляващата коалиция в парламента. Ще подобрим комуникацията и ще направим всичко възможно предизборната кампания да не се отрази зле на управлението на държавата“.
„Оценяваме ситуацията по следния начин: България е изправена пред изключително тежки предизвикателства, ние смятаме, че трябва да продължим с подкрепата на мнозинството и на правителството. Разбира се, понякога се появяват и искри и ще се появяват и в бъдеще, но нашата оценка е позитивна към нашите министри, към министрите на правителството и не сме чули от никого искане за оставки или за напускане на коалицията. ДСБ са обявили отпреди 1 година, че са в опозиция, а ние сме обявили, че подкрепяме мнозинството и тази управляваща програма, зад която застанахме и зад която се подписахме – това са пет партии. Оттук насетне бъдете спокойни – няма да тласнем България в спирала на предсрочни избори или да дадем властта на БСП и ДПС на тепсия. Това ние няма да го направим“

Меглена Кунева:

„Реформаторският блок в момента е в сложна ситуация – всички партии сме заедно в президентската надпревара, както беше и при предишните избори. В парламента от година, обаче, част от нашите колеги са в опозиция и продължават да са част от РБ. Февруари месец предложихме тези, които са част от подкрепящите правителство, да го заявим в споразумение. Настояваме за преподписване на споразумението с приоритетите на правителството, за да сме убедени, че цялото мнозинство стои зад тях. Това ще даде яснота кой подкрепя и кой не тези приоритети“.


image0 (9K)