ЕТО КАКВА ДИРЕКТОРКА НА РУСКА ГИМНАЗИЯ ИМАМЕ В СТАРА ЗАГОРА!?

Пише ни Митко Трайков от Стара Загора. Писмото публикуваме без редакторска намеса:

Преди малко получих писмо от Николай Колев-Босия.
„Преди години, когато почина майка ми отидох в Руската езикова гимназия, която съм завършил през 1969 г. Тъй като библиотеката ми в Стара Загора имам над 20 000 тома. От тях половината са на руски език /т. е. развален български език/, предложих на ръководството да ги даря на гимназията. Те са руска и световна класика и съвременна стойностна литература и се намират в отлично състояние. За мое разочарование, получих отказ.“
Босия

Това се случва преди 5г.Директорката държи повече на английския и китайския от колкото на руския език.Когато родителите недоволстват от нивото на подготовка на децата, отговорът е: „Като не Ви харесва преместете ги в друго училище!“ Децата ни са там обаче заради руския език, а не заради нея. Призовавам всички родители, които не са доволни от качеството на обучение и методите на работа на директорката в това училище да не си мълчат! Аз открито се обявих за нейната оставка, правя подписка и сигнализирам всички институции. От това зависи бъдещето на децата ни! Призовавам и децата да споделят с родителите си с кои учители имат проблеми или не са доволни от начина на преподаване! Нека и бивши и настоящи учители се свържат с мен и да споделят каква е атмосферата в учителския колектив под ръководството на тази директорка!
Другарката Пенчева е в ръководството на БСП-Стара Загора, от където има мощна закрила. Разговарях с партийните лидери, като ги помолих да я убедят да си подаде оставката, но те отказват да застанат срещу свой другар дори и да е грешен. Промяната в БСП е май само в това, че са станали Русофоби. Не съм член на никоя партия, но ще търся подкрепа от всички други партии, защото се оказа, че и образованието ни е политизирано.
ЗАЕДНО ЩЕ УСПЕЕМ!

Митко Трайков – фейсбук профил


image0 (9K)