Ето го 11-тият депутат на Стара Загора в новия парламент

Последният 11-ти мандат за народен представител от 27-ми избирателен старозагорски район в новото 44-то Народно събрание беше разпределен от ЦИК за депутат от партия „Воля“ на Веселин Марешки. Кръстина Таскова ще бъде депутат от МИР Стара Загора.

Към получените в Стара Загора 6 401 гласа (3,99%) за Воля, са добавени гласове за партията, дадени в чужбина и други райони на страната, за да се допълни бройката от над 10 000 гласа, нужна за 1 депутатски мандат в нашия район.

33­-годишната Кръстина Николова Таскова се самоопределя като успял човек. На единствената си до момента пресконференция тя бе представена като майка на 2 деца, която живее и работи в Стара Загора като икономист. Има 13­-годишен опит в управлението на екипи, инвестиции и създаването на пазари, без да бъде посочено в коя точно област.
Проверка на “24 часа” показва, че Таскова е снаха в Стара Загора, където е и постоянният ѝ адрес.
Родена е в Добрич, където също беше водач на листата на партия “Воля”. По неофициална информация на „24 часа“ майка ѝ била управител на аптеките на Марешки в добруджанския град.
Явно Кръстина Таскова е близка до варненския бизнесмен, заключава „24 часа“. През 2015 г. тя е в инициативния му комитет, който обяви, че започва да събира подписи за национален референдум с 5 въпроса, сред които дали да се въведе икономическа регулация на пазара на горива, така и политически ­ дали да падне имунитетът на депутатите. Тази инициатива не успя.
Таскова е и в инициативния комитет, издигнал Веселин Марешки като независим кандидат за президент на последните избори миналата есен.

27 МИР – Стара Загора ще има по равен брой депутати от големите и равен брой от малките парламентарни участници, пълен партиен паритет.

БСП и ГЕРБ ще са с по 4 депутати, Обединени патриоти, ДПС и Воля с по 1 депутат. След окончателно разпределяне на депутатските мандати в ЦИК, ето кои поименно 11 депутати ще ни представляват в 44-то Народно събрание:

ГЕРБ:
Емил Христов (СтЗ), Борис Кърчев (Кк), Маноил Манев (СтЗ), Радостин Танев (СтЗ)

БСП:
Драгомир Стойнев (Сф), Донка Симеонова (Кк), Георги Гьоков (СтЗ), Спас Панчев (Сф)

ОП:
Маргарита Николова (Сф)

ДПС:
Халил Летифов (Кк)

Воля:
Кръстина Таскова (СтЗ)


image0 (9K)