Ето го касапинът, застрелял 10 души и майка си в Германия

Мъжът, убил 11 души, включително и майка си, в немския град Ханау, се е ръководил от крайноекстремистки мотиви, съобщава немското издание „Билд“.

Вече е известна и самоличността на стрелеца – Тобиас Р.

Мъжът е оставил бележка, в която обяснява какво го е накарало да убива, както и видеозапис с негово обръщение.

В писмото си той признава деянието си и е изразил крайнодесни възгледи. Извършителят е публикувал преди няколко дни видеопосланието си в YouTube. В него на добър английски език се обръща към американците с твърдението, че в САЩ има подземни военни съоръжения, в които деца са малтретирани и убивани. „Там дяволът е на почит. Американските граждани трябва да се събудят и да се бият сега“, казва още Тобиас Р., във видеото, което вече е свалено. В него, обаче, нямало никакъв намек за предстоящ акт на насилие в Германия.

Няколко от жертвите му са кюрди, но стрелецът е убил дори собствената си майка преди да се самоубие.

Следователи са открили колата на извършителя, в която е имало боеприпаси и пълнители. Той е имал разрешително за лов и е германски гражданин. Тобиас е бил открит мъртъв в дома си.

Преди това полицията задържа друг мъж, но по-късно го пуска, след като се оказва, че не е виновен.

10 души загиват по време на стрелбата, още петима са тежко ранени с опасност за живота.

Тобиас Р. е стрелял в два бара за наргилета, след което се качва на Мерцедеса си, отива до един от площадите в градчето и продължава да стреля и там.

Кметът на Ханау заяви, че едва ли би могъл да си представи по-ужасна вечер от миналата, предаде ДПА. „Бе ужасна вечер, която със сигурност ще ангажира съзнанието ни дълго време и ще ни остави тъжни спомени“, каза Клаус Камински, цитиртан от в. „Билд“. Той не даде никакви подробности и не каза какви може да са мотивите за нападенията, извършени в центъра и в западен квартал на Ханау.


image0 (9K)