Ето ги най-срамежливите зодии

Срамежливостта е обичайна черта от характера на много хора. Те не се чувстват добре сред голяма компания, изпитват притеснение от говоренето пред публика и определено не обичат да са център на вниманието. Според астролозите, дали един човек е интровертен или не, зависи от неговата зодия.

Някои по-срамежливи хора се примиряват с какво ли не ежедневно, защото предпочитат да си замълчат, вместо да обясняват, че са на друго мнение. А когато става въпрос за излизане на срещи и обвързване, никога не очаквайте те да направят първата крачка.

Ето четирите зодии, чиито представители са най-срамежливи:

Дева

Може да се каже, че Девите са най-срамежливите в зодиака. Сред отрицателните им качества са притеснителността и прекомерната тревожност. Девите се славят с това, че изпитват неистова паника, когато трябва да говорят с някого по важен въпрос.

Ако излизате с тях, се въоръжете с търпение, защото трудно ще ги опознаете в самото начало. Те се притесняват да говорят с близките си, камо ли да се отпуснат и споделят нещо по-интимно с половинката.

Рак

Присъщо за хората от тази зодия е, че са добри слушатели. Те обичат да попиват чуждите проблеми, но предпочитат да не доминират в разговора. Те са срамежливи и нерешителни натури.

Раците са много емоционални и се разтреперват всеки път, когато трябва да се запознаят с някой нов човек.

Риби

Те се чувстват неестествено, ако са заобиколени от много хора. Не може да се каже, че са прекалено срамежливи, но ако ги поканите на среща, ще се двоумят доста дали да се съгласят и най-вероятно ще ви откажат. Ако сте по-настоятелни, може и да излязат с вас, но да са по-предпазливи в началото.

Стеснителни, меланхолични и затворени в себе си, Рибите крият истинските си чувства и не се доверяват на всеки.

Козирог

Представителите на този знак изпитват притеснение, ако трябва да заговорят някого, когото не харесват или не познават. Но когато искат да кажат нещо, с което са несъгласни, са по-смели и обичат да прекъсват.

Козирозите живеят често в миналото и ако са били разочаровани от някого, са по-недоверчиви с новите си контакти. Затова остават усещането, че са срамежливи и по-консервативни, но ако ги опознаете, ще разберете, че не е съвсем така.

 


image0 (9K)