Ерик Рубин: С отговора си по случая „Скрипал“ България подкрепя британската и европейската позиция

Мисля, че най-важното е да се даде ясен знак, че нашите страни са заедно в подкрепата си за Великобритания. И отговорът тук в България също изразява подкрепа. Мисля, че е важно, че всички ние сме обединени заедно в този отговор“, подчерта американският посланик в България.

[ad id=“225664″]

Отговорът на България по случая Скрипал е подкрепящ британската и европейската позиция, ние сме заедно в тази обединена позиция, заяви Н. Пр. Ерик Рубин, посланик на САЩ у нас, цитиран от БГНЕС.

„Мисля, че обединеният отговор на Съединените щати, EC и други страни по света е признак за сериозността на тази ситуация. Мисля, че най-важното е да се даде ясен знак, че нашите страни са заедно в подкрепата си за Великобритания. И отговорът тук в България също изразява подкрепа. Мисля, че е важно, че всички ние сме обединени заедно в този отговор“, подчерта американският посланик.

[ad id=“263680″]

По отношение на българския отговор, посланик Рубин заяви: „Всяка държава решава как ще отговори в тази ситуация, но отговорът е в обединеността“.

Позицията на България:

  • На 27 март министър-председателят Бойко Борисов извика българският посланик в Москва Бойко Коцев за консултации. По-рано от българското външно министерство заявиха, че София не възнамерява да екстрадира руски дипломати от страната.
  • Днес в 17.30 по бТВ обаче зам.председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че България трябва да екс пулсира руски дипломати в знак на евороатлантическа солидарност.

image0 (9K)