Ердоган подкрепи Борисов чрез агента си Местан!

„Ще дадем тази подкрепа без да е поискана“, обяви Местан
Турсият президент Реджеп Ердоган прегърна българския премиер Бойко Борисов и в президентския вот. Чрез подставеното си у нас лице – председателят на ДОСТ, Лютви Местан, той подкрепи Борисов в битката за поста на държавен глава.
На пресконференция в парламента Лютви Местан обяви, че партията му застава зад кандидатурата на ГЕРБ – Цецка Цачева. „Ще дадем тази подкрепа без да е поискана“, обяви Местан, обяснявайки, че не разбирал политиката като сделка и търгашество, а посоката, в която ще се развива България в новите геополитически реалности. „България трябва да се развива като евроатлантическа държава“, заключи Местан.
„Изключено е да подкрепим, когото и да е от левите кандидати. Остават кандидатите на дясното – не е възможно да подкрепим г-н Трайчо Трайков, въпреки че бях впечатлен от тв дебатите, в които участва той. Но той е представител на коалиция, която носи вина за вкарването на българските крайни националисти в управлението, определени от Съвета на Европа като фашистки“, оправда политическото си решение Местан.

http://BNews.bg


image0 (9K)