Ердоган към малко момиченце: Ако умреш, ще те покрием с турския флаг!

Поведението на турския президент беше осъдено в социалните мрежи и някои го обвиниха в тормоз над дете. Сравниха го с Хитлер.

[ad id=“225664″]

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган стана обект на ожесточени критики, след като се обърна към разплакано петгодишно момиченце в униформа и му каза, че за него ще бъде чест да загине в борбата, предаде Нова телевизия.

Както съобщи Би Би Си, по време на реч на Ердоган пред привърженици на неговата Партия на справедливостта и развитието от публиката било изведено разплакано момиченце в униформа. „Какво имаме тук? Момиченце, какво правиш? Тук имаме наши червени баретки, но червените баретки никога не плачат!“, казал президентът на разстроеното дете.

[ad id=“236993″]

След като забелязал, че в джоба на униформата си момиченцето има турско знаме, той добавил: „Ако загинеш в борбата, ще положим знамето върху теб, дай боже. Всичко е готово, нали?“, попитал Ердоган, а момиченцето потвърдило. После Ердоган го целунал по бузата и го пуснал да слезе от подиума.

Поведението на Ердоган беше осъдено в социалните мрежи и докато някои го обвиниха в тормоз над дете, един потребител на Туитър написа: „Срамота! Това наистина е ужасно. Та тя е само дете! Не можете да ѝ желаете смъртта и отгоре на това да казвате „дай боже!“

[ad id=“236999″]

Друг качи снимки на Ердоган и Хитлер с деца и написа: „Адолф се върна!“. „Този луд човек непрестанно величае смъртта, хвали се с броя на убитите в Африн всеки ден“, посочи друг потребител на Туитър. На срещата със свои привърженици Ердоган държал реч за борбата в района на сирийския град Африн, а те скандирали „Води ни в Африн!“.


image0 (9K)