Епархийска конференция в Старозагорската митрополия

Обща епархийска конференция на всички духовници, епархийски съветници и административни служители в Старозагорска епархия ще се проведе на 19 и 20 февруари 2020 г. в Стара Загора.

Форумът под надслов „Актуални административни, финансови и енорийски проблеми“ ще бъде модериран от свещеноиконом Йордан Карагеоргиев, завеждащ Културно-просветния отдел при Старозагорска св. Митрополия.

В първия ден (19 февруари), в 09:00 часа, след проверка на присъстващите и обявяване на дневния ред, в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан, ще се обърне с приветствие към участниците. Доклади пред тях ще представят протосингелът на епархията архимандрит Богослов Димитров, финансовият ревизор иконом Илиян Илиев и главният счетоводител Лилия Карагеоргиева. Участващите в събитието ще имат възможност да изгледат и документалния филм за делото и живота на блаженопочиналия Старозагорски митрополит Панкратий, а също и да обсъдят актуалните въпроси, свързани с енорийската дейност. Събитието е вътрешно и това е причината, поради която няма да бъдат допускани външни лица.

В 17:00 часа в Катедрален храм „Св. Николай“, гр. Стара Загора, ще бъде отслужено вечерно богослужение.

Вторият ден на конференцията (20 февруари), ще започне в 8:30 часа, с отслужване на утреня в Катедрален храм „Св. Николай“, гр. Стара Загора. В 09:15 часа ще бъде посрещнат Старозагорският митрополит Киприан и ще бъде отслужена Божествена св. Литургия, в която ще вземат участие всички духовници от Старозагорска епархия. Приканват се миряните да се включат в духовната радост.


image0 (9K)