Емоционално чаено парти за своите баби спретнаха малчуганите от старозагорска детска градина

Страхотно чаено парти подготвиха днес г-жа Бистра Желева и г-жа Надежда Иванова, както и мъниците от група „Дъга“ на ДГ „Звездица“ в кв. „Железник“, Стара Загора.

Много песни, стихчета и танци посветиха малчуганите на своите баби. Имаше и много мами, които не искаха да пропуснат нито миг от празника. Почетни гости бяха децата на Ученическия съвет на СУ „Железник“, които не за първи път са сред хлапетата в детската градина, разказа за ЗАРАТА педагогическият съветник в училището Траяна Кайракова.

Докато малките похапваха след забавленията и пиеха по чашка ароматен чай, ние им разказахме за Деня на розовата фланелка, който съвпадна с тяхното парти. Вързахме им розови сатенени панделки, а повечето от тях вече знаеха и бяха предвидливо облечени в символичния цвят, продължи да проследява празника Траяна.

Вълшебен празник в СУ “Железник” и ДГ “Звездица” (СНИМКИ)

Много сълзи от радост имаше в очите на всички присъстващи. Всяко внуче се обърна към своята баба със стихче или песен, за да ѝ благодари за грижите, които полага за него.

Емоцията продължи с изработка на традиционни български мартеници, за да поканим Баба Марта вече да идва и да ни постопли. Майки и баби показаха майсторлък в плетенето, навиването и изработването на различни видове мартенички. С тях децата ще зарадват свите близки и ще украсят занималнята в детската градина.

Невероятен празник днес в детска градина “Звездица”!(СНИМКИ)

Благодарим ви за прекрасното изживяване, Звездици! – обърна се чрез медията ни Кайракова към екипа и малчуганите от детското заведение.

Припомняме, че между СУ „Железник“ и ДГ „Звездица“ отдавна има неподписано на хартия шефство, което обаче е проникнало дълбоко в сърцата както на учениците, така и на по-малките им приятелчета.


image0 (9K)